Pages

Liga Izuzetnih Džentlmena

Danas nećemo o modi. Nije dan. Dan je možda za nešto preče. Nešto veće. Jer da bi bio džentlmen, nisu dovoljni samo fedora i odelo. Pre svega potrebno je nešto sasvim drugo. Da li si i ti protiv nasilja nad ženama? Verujem da jesi. Želim da mislim da si saosećajan i fin. I da si muško! Zato ne zaboravi da potpišeš deklaraciju!




Deklaracija
PRAVIH MUŠKARACA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Pravi muškarac nije nasilnik. On se bori za ukidanje svakog nasilja nad ženama i devojčicama. Ne koristi pesnice, niti uvrede. Razume da je nasilje nad ženama veliki i važan problem koji se mora rešiti.

Pravi muškarac se ne plaši da glasno kaže svoj stav. On se uvek i na svakom mestu, zalaže za uvažavanje žena i devojčica, za rodnu ravnopravnost i nenasilnu komunikaciju.

Pravi muškarac je uzor drugima. On ne zatvara oči pred fizičkim, verbalnim i seksualnim nasiljem. Svojim ponašanjem daje pozitivan primer muškarcima, mladićima i dečacima, nesvesnim da je nasilje svaki oblik vređanja, ugrožavanja i ponižavanja drugih bića.

Pravi muškarac je tolerantan. On podjednako uvažava sve ljude, bez obzira na to što su različiti od njega. On ume da savlada svoj temperament i ne stidi se da mirno iskaže svoja osećanja.

Pravi muškarac poštuje žene. Uvažava njihova mišljenja, stavove i slobodu. Takođe, zna da je ignorisanje nasilja koje čine drugi, jednako opasno kao i nasilje samo.

Pravi muškarac veruje u svaku tačku ove deklaracije i zato na nju stavlja svoj potpis, obavezujući se da će svojim ponašanjem, uvek i svuda pokazivati da su svi ljudi ravnopravni i da svi imaju pravo na podjednako uvažavanje i slobodu.



3 comments:

  1. Konacno nesto normalno u nasoj divnoj zemlji...

    ReplyDelete
  2. Sokiralo me sto je u anketi medju srednjoskolcima cak 10% (verovatno decaka) odgovorilo da zene ponekad zasluzuju batine! Zalosno, zalosno...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...