Pages

Fall 2011: Belgrade Fashion Week

Protekle nedelje Beograd je imao priliku da po 30. put bude modna prestonica. Svake večeri mogli ste da na jubilarnom 30. Amstel Fashion Week-u, koji je ove godine održan pod nazivom "Work in Progress", pogledate kolekcije jesen-zima 2011. kako domaćih dizajnera tako i nekih stranih brendova. Pošto sam imala priliku da prisustvujem revijama održanim u BelExpo centru, mislila sam da bi bilo dobro i u duhu bloga da vam prikažem kolekcije onih koji su se na našu sreću odlučili da prikažu i komade pravljene za muškarce. Među tim imenima svakako su se istakli dizajneri: renomirani Bata Spasojević za izuzetnim krznenim aplikacijama i odlično krojenim kaputima i mladi Ivan Mandžukić, dizajner iza modnog studija IVANMAN, koji je spojio umetnost kubizma i origamija sa jednostavnim i čistim krojem, kao i brendovi: italijanski Sergio Tacchini, koji je pored sportske opreme prikazao i komade u svakodnevnom casual stilu, sa akcentom na sportsku eleganciju i Patrizia Pepe koji je imao u celosti mušku kolekciju, sa dosta džinsa, kaputa i štrikanih aksesoara. Svoje kolekcije za predstojeću zimu prikazali su još i gosti iz C’N’C COSTUME NATIONAL ali i domaći dizajner Peđa Nerić sa komadima u crnoj i beloj boji uz malo splash of color  u vidu pink džempera/rolke. Poseban utisak ostavio je domaći brend TFY, koji je svojom urbanom zimskom kolekcijom u potpunosti propratio trendove stranih brendova, gde su primat uzeli slojevitost, štrikani džemperi i rukavice, krzneni šalovi i odlični denim komadi.
Fotografije svih revija možete pogledati na oficijalnom sajtu BFW, ali i na adresi modnog magazina Wannabe Magazine, koji je za vas pored svih revija pripremio i fotke iz bekstejdža...

Bata Spasojević
Bata Spasojević
Bata Spasojević
Patrizia Pepe Uomo
Patrizia Pepe Uomo
IVANMAN
IVANMAN
Sergio Tacchini
Sergio Tacchini
TFY
Peđa Nerić
Peđa Nerić
C’N’C COSTUME NATIONAL



Backstage photos courtesy of Wannabe Magazine

9 comments:

  1. Ivanman po meni najvece otkrice ovogodisnjeg FW/a!Jednostavno>sjajno!!!

    ReplyDelete
  2. IVANMAN!:) Sjajan!:) A super mi je i Pedja Neric.

    ReplyDelete
  3. Nekad mi prosto bude zao sto nisam musko, kad vidim koliko dobrih muskih krpica moze da se nadje... :D
    http://dictionaryoffashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Vidim da smo se svi slozili da je IVANMAN pravo otkrovenje! :)

    ReplyDelete
  5. Hvala svima za dobre komentare .-)

    ReplyDelete
  6. Doda Komad, Marko Marosiuk, Bata Spasojevic i Ivan Mann su svakako moji najjaci utisci. Stvarno je cast gledati tkave revije. Sto se tice modela, Stevan Sokolovic je neko ko se pojavio skoro, i mislim da mu se smesi svetla boducnost, koliko je to moguce za jednog sprskog modela.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...